image-normal.jpg

Taustalla Luosto tunturi. Latuja risteili maastossa yli sata kilometriä ja niinpä kiertelin tunturin ympäri useammankin kerran. Lampivaaran ja Torvisen majat tulivat tutuiksi. Laavuja oli paljon sekä joitakin päivämajoja. Kössin kanssa katsastimme yhtenä päivänä Pyhälammen päivämajan. Sää suosi meitä todella. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta tulolauantaista torstaihin asti. Perjantaina aamupäivällä oli lumipyryä, mutta iltapäivällä sää selkeni ja illalla menimme makkaranpaistoon Ahvenlammen kodalle, Kössi ja minä Sirken testattavaksi saaduilla metsäsuksilla. Mukana matkassa olivat myös Sirken omat lumikengät.

image-normal.jpg

Aapeli mökkimme Lehvästie 9:ssä

image-normal.jpg

 

image-normal.jpg

Menomatkalla yövyimme Oulun seudulla Kössi ja minä a-autossa ja Sirke ja Janne ulkona laavulla. Tuolloin oli yö lämpimämpi.

Janne ja Sirke yöpyivät laavulla Ukko-Luostolla yhden yön, jolloin pakkasta oli noin -25 astetta. Asiallisin maakuupussein varustautuneina yö oli sujunut "lämpimästi".

Simage-normal.jpg

image-normal.jpg

Ahvenlammen kodalla perjantai-iltana makkaranpaistossa. Huom metsäsukset Kössin ja Seijan jaloissa.

image-normal.jpg

Iisa ja Viljami ukin kanssa Koparan porotilalla rekiajelulla.

image-normal.jpg

Poroja oli hauska syöttää.

 

Sunnuntaina hiihtelin yksinäni 17 km. Maanantaina Kössin kanssa noin 23 km. Aurinko paistelee ja lämmittää mukavasti päivällä. Yöllä on -20 asteen pakkaset.Tulomatkalla yövyimme Oulun seudulla Kössi ja minä a-autossa ja Sirke ja Janne ulkona laavulla. Tuolloin oli yö lämpimämpi.

 

Kaikenkaikkiaan ehdimme Kössin kanssa hiihdellä 100 km.

Retkikuntaamme kuului alussa 10 ihmistä + yksi koira,

työ kutsui jo torstaiksi Jonnaa, joten loppuviikkoa vietimme kokoonpanolla

8 ihmistä + Patu.