SIRKE JA JANNE MOUNT KENYAA VALLOITTAMASSA

 

Sirke ja Janne lensivät jo ma 26.4.2010 Nairobista ja ovat nyt Belgiassa Gentissä.

Yliopistolla Sirke jatkaa Kenyassa tekemäänsä "lintututkimusta"( tutkimus trooppisen lintulajin Phyllastrephus cabanisi

(Keltasäihkybulbuli Phyllastrephus cabanisi)

lisääntymismenestyksestä) välillä kuulemma Jannekin apunaan.

 

CD:LTÄ KUUNNELTUA

Lehtolainen, Leena: Tappava säde
Tammi 1999, ISBN 951-31-1505-4

Sirpa Väätäinen on kolmen lapsen nuori kotiäiti. Anja Jokinen on kuusikymmenvuotias leskirouva. Tiina Leiwo on pankin ulkomaanosaston rahoituspäällikkö. Näillä kolmella naisella ei ole mitään yhteistä. Paitsi se, että heitä lyödään.

Säde Vasara on 35-vuotias sosiaaliterapeutti, yksinäinen, väritön ja kiltti. Rankkaan työhön Turvakoti Kotipesässä tuovat iloa kuorolaulu ja yksisilmäinen kissa Sulo. Kun Säde lopulta luopuu sivustakatsojan roolista, muuttuu monen ihmisen elämä.

Tappava säde on on psykologinen trilleri ja rakkauskertomus. Aiempien teosten sankaritar Maria Kallio on tällä kertaa sivuosassa.

 

Anni Swan:
Iris rukka

Iris-tyttö, äiditön ja oikeastaan isätönkin, sillä taiteilija-isä on lähtenyt maailmalle, on tottunut olemaan maalla Honkamäessä Seren ja Tanelin kanssa. Sere opetti hänelle käsitöitä ja Tanelin kanssa hän kävi verkoilla ja teki muita maatalon töitä.
Mutta 12-vuotiaana hän joutuu vapaista maalaisoloista helsinkiläisenonsa perheeseen saadakseen opetusta koulussa ja samalla hänestä tulee kaikkien silmätikku. Hän on köyhä, ruma, kömpelö, huonosti puettu; lisäksi hän on huolimaton, hajamielinen ja epäsiisti. Hän kuitenkin valloittaa myös uskollisia ystäviä kotona ja koulussa. Iris on myös musikaalinen ja tekee kaikkensa saadakseen opiskella laulua.
Vihdoin kaikki valkenee, kun hänen taiteilijaisänsä palaa ulkomailta ja vie tyttönsä mukanaan. Iris rukka on tyypillinen tuhkimotarina.
Kirjassa on vauhtia ja leppoisaa huumoria, lystillisiä ja elävästi piirrettyjä luonnekuvia.
Anni Swanin kirjoissa on aina yksinkertaista kauneutta, hilpeää huumoria, mielikuvitusta ja lämmintä sydämellisyyttä. Hänen kirjoissaan nauretaan aikuisille enemmän kuin lapsille ja lapsista naurettavimpia ovat ne, jotka koettavat jäljitellä aikuisia. Henkilö- ja ympäristökuvaukset ovat raikkaita. Anni Swan suosittelee nuorille tytöille ystävällisyyttä ja ihmisrakkautta sekä reipasta luonnollisuutta.
Kannattaa lukea!