LAILA HIRVISAARI:  PIHKOVAN KELLOT

Itärintaman suurissa taisteluissa Tannenbergissa ja Masurian järvialueella kohtaavat sadattuhannet sotilaat kohtalonsa. Kymmenet sairasjunat kuljettavat haavoittuneita pitkin Eurooppaa kohti sotasairaaloita.

Yksi lukuisista Punaisen Ristin sairaaloista on perustettu entiseen Lubetskin maahoviin Pihkovan lähelle. Tartosta valmistuneet nuoret naislääkärit komennetaan sinne työhön, heidän joukossaan Anna Kristiina Kuzmina.

Julia Morton on tulossa sotakirjeenvaihtajaksi Pihkovaan, jossa on Venäjän armeijan tärkeä tukikohta, mutta joutuukin tilanteeseen jota ei voinut kuvitella.

Vaikka lyhyeksi arveltu sota vain jatkuu, nuoret säilyttävät voimansa ja elämänuskonsa kauheuksien keskellä. Toivo rauhasta ja suuret vapauden haaveet elävät molemmin puolin Suomenlahtea.

 

118. MEKKO

Malli:  Novita kesä 2010    malli 62  tytön lyhythihainen tunika

Lanka: Puro Batik    väri 834

Menekki: 261g

Puikot: 4½

Koko: 98 cm

Kaksi nuorimmaistani kotiutuivat keskiviikkona.Sumupilvet ( eivät sitttenkään Islannin nokipilvet) viivästyttivät  lähes vuorokaudella kotiintuloa.  Sirke vietti puolisen vuotta Keniassa ja kuukauden verran Belgiassa. Janne meni Keniaan siskonsa luokse maaliskuun 20pvä.