114.  KYMENLAAKSO KINTAAT

Malli: 56   Eeva Haavisto 100 kansanomaista kuviokudinmallia

Lanka: Novita Nalle  punainen ja harmaa

Menekki: yhteensä 69g

Silmukat: 60s

Koko: aikuinen

115. JUNASUKAT

Lanka: Tico Tico

Menekki: 28g

Silmukoita:44s

Puikot: 2½

116.  ONTELOKINTAAT

Lanka: Corallo sininen ja valkoinen

Puikot: 3½

Menekki: 80g

Silmukoita:72s

117.  JUNASUKAT

Lanka: Nalle  aloe vera

Menekki: 46g

Puikot: 3

Silmukoita: 40s

 

JA LUURIT KORVILLAKIN ON ISTUTTU

Olympiavuosi, Vanhan valtaus, Lepakko, reivit - Otavan ja Helsingin nuorisoasiainkeskuksen yhteistyönä toteutetussa äänikirjassa stadilaiset kertovat nuoruudestaan

Proosaa ja runoa, yleiskieltä ja slangia. Muistoja ja kokemuksia nuoruuden ympäristöistä, asumismuodoista, elämäntavoista ja nuorisokulttuurin ilmiöistä.

Ääniä stadista -kilpailulla etsittiin tarinoita helsinkiläisten nuoruudesta 1950-luvulta 2000-luvulle. Osuvimmat ajankuvat eri vuosikymmeniltä julkaistaan nyt äänikirjana. Lukijoina ovat Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen teatterinuoret.

Liitelehtisessä on tunnelmaan virittäviä valokuvia ja elävöittäviä tekstiotteita kultakin vuosikymmeneltä.

 

Frida Norrbytä pidetään vanhuudenhöperönä.Öisin hänen nähdään kaivavan gotlantilaisen Romakylänmaaperää kartta kädessä. Joku ottaa kuitenkin Fridan etsinnät tosissaan, sillä hänen laatikkonsa pengotaan ja verannan ovi jätetään raolleen. Miksijoku haluaisi estää häntä löytämästä historiallisesti
merkittävää piispa Unnin pyhää hautaa?

Eräänä yönä Fridan talo poltetaan maan tasalle, ja tämän uskotaan kuolleen palossa. Kun paikallinen terveydenhoitaja Ingrid löydetään kuolleena, rikoskomisario Maria Wern hälytetään murhatutkimuksiin. Tapausten välillä tuntuisi olevan yhteys, sillä Ingrid oli viimeinen, joka näki Fridan elossa. Wern huomaa pian, että kaikki jäljet johtavat Roomaan.

NUORISO-OSASTO

Ratsailla Sirke ja Janne

Ylös, ylös yrittää!