Sujata  Massey: Rei Shimuran ensimmäinen tapaus

Rei Shimura, 27-vuotias japanilaisamerikkalainen nuori nainen, asuu työkaverinsa kanssa vaatimattomassa asunnossa Tokion laitakaupungilla ja sinnittelee päivästä toiseen pienellä englanninopettajan palkallaan. Silti Rei ei lähtisi mistään hinnasta takaisin kotiin Kaliforniaan. Intohimo japanilaisiin antiikkiesineisiin ja itsenäisyyden kaipuu pitävät hänet visusti Tokiossa.

Uudenvuodenyö lomahotellissa japanilaisilla alpeilla tuo Rein elämään odottamattomia mutkia. Rei löytää tärkeän virkamiehen vaimon ruumiin lumihangesta. Hän joutuu tulkiksi hotellin englanninkielisille vieraille, ja huomaa pian sotkeutuneensa aikamoiseen soppaan.  Ja soppa sakenee entisestään kun skottilainen juristi Hugh Glendinning astuu mukaan kuvaan.....

Rei Shimuran ensimmäinen tapaus sai ilmestyttyään Mystery Writers of American arvostetun Agatha Christie-palkinnon vuoden parhaasta esikoisromaanista. Kirjailijan tapa sijoittaa klassinen englantilainen dekkari vanhan ja uuden välillä tasapainottelevaan Japaniin ovat tuoneet Masseylle runsaasti lukijoita ja kiitosta vanhan muodon modernista käsittelytavasta. Monikulttuurinen dekkari on syntynyt.