Vavahduttava tositarina pelkojen lamauttamasta, itsensä häkkiin sulkeneesta 16-vuotiaasta Kevinistä.

Kevin oli lopettanut puhumisen seitsemän vanhana. Hän piileskeli pöytien alla ja teki ympärilleen häkin tuoleista. Hän ei ollut astunut ulkoilmaan neljään vuoteen. Arkiset asiat kuten vesi, peseytyminen ja vaatteiden vaihto herättivät hänessä puhdasta kauhua.

Kun Kevinin käyttäytymisessä ei näyttänyt tapahtuvan muutosta, apuun pyydettiin Torey Hayden. Vähitellen jää alkoi sulaa. Kevin osoitti olevansa paitsi nopeaälyinen, myös pohjattoman vihan vallassa isäpuoltaan kohtaan...

Järkyttävyydestään huolimatta Kevinin tarina antaa toivoa osoittaessaan rakkauden ja aidon välittämisen voiman.

 

Se alkoi ikään kuin leikaten ja täysin väärässä paikassa. Olin juuri kävelemässä Kampin metroaseman poikki kohti kauppakeskuksen liukuportaita, kun Pedro soitti Los Angelesista.
"Soili is dead", hän huusi. "Sinä olet ensimmäinen ihminen, jolle soitin."

Helsinkiläisen Margan elämää on leimannut salaisuus, jota hän oli oppinut mitätöimään ja vähättelemään. Silti hän oli kantanut sitä aina, niin hänestä tuntui.

Salaisuus seurasi Ruotsiinkin, jonne Marga joutui perheensä mukana. Romaanissa kuvataan lempeän humoristisesti kielitaidottomien siirtotyöläisten elämää ja sitä miten nopeasti kieltä oppiva tyttö joutuu tulkiksi aikuisten asioissa. Kerronta liikkuu monella aikatasolla nykypäivän Helsingistä 50-luvun niukkoihin vuosiin sisäsuomalaisessa kauppalassa. Margan äidin Mirjan ja tämän sisaren Soilin monimutkaiset suhteet ja niiden vaikutus lapseen ovat sen ydintä.

Vasta aikuisena Marga voi avata oman elämänsä solmuja. Hän matkustaa ensimmäistä kertaa biologisen äitinsä taloon Los Angelesiin, jossa moni asia ratkeaa.

HEIDI KÖNGÄS: LUVATTU

HEIDI KÖNGÄS: HYVÄNTEKIJÄ

 

 

Kolmas Wallander- äänikirja. Asianajaja Gustaf Torstensson näkee keskellä pimeää ja autioita tietä tuoliin sidotun miehen. Kun hän nousee autosta, hän saa päähänsä rajun iskun... 

 

PIRJO RISSANEN: SUN YSTÄVÄSI ARMAASI    Oy Suomen Äänikirjat Ab  Kesto:  17 ½  t

 

 

PÄIVI ALASALMI:  TUO TUMMA NAINEN

 

Kuvaus:
Päivi Alasalmen odotettu uutuusromaani houkuttelee lukijan ihastelemaan Helenan ja Hannun luomusta, täydellistä taloa torneineen, puutarhoineen, kalusteineen ja tapetteineen.

Kun Ohto-poika tuo näytille tyttöystävänsä Pauliinan, Helena ja Hannu lumoutuvat tytön viehkeydestä. Nuori pari muuttaa heidän kanssaan asumaan taloon. Syntyy lapsi, toinenkin. Suurperheen idylli näyttää säröilemättömältä. Mutta mitä ajattelee kuvankaunis Pauliina täydellisen naamionsa takana? Mitä Helena tietää toisenlaisesta maailmasta, joka tulee uhkaavan lähelle hänen harmonista idylliään?

Päivi Alasalmen romaani viekoittelee lukijan soljuvan ja notkean kerronnan mukana yhä pitemmälle romaanin tummenevaan maailmaan. Kerronnan syke kiihtyy - ja kohta ollaan keskellä alasalmelaista hurjuutta, joka hurmaa ja hirvittää. Päivi Alasalmi on syntynyt vuonna 1966 Haukiputaalla ja tullut sieltä ylioppilaaksi. Hän on opiskellut Tampereella ja Oriveden opistossa ja asuu nykyisin Viialassa. Hän on julkaissut kuusi romaania, yhden novellikokoelman ja yhden matkakirjan. Romaani Onnellisia ihmisiä on käännetty sloveniaksi ja ranskaksi ja siitä on tehty tv-elokuva. Romaani Vainola oli vuoden 1996 Finlandia-palkinnon ehdokkaana.

RON McLARTY:  POLKUPYÖRÄLLÄ AJAMISEN TAITO

Smithy Ide on 43-vuotias luuseri, rutkasti ylipainoinen ”läskisäkki”, joka tekee puuduttavaa työtä, ja harrastaa vapaa-ajallaan tupakointia ja humaltumista. Paremmin ei mene ihmissuhteiden sarallakaan, sillä Smithyllä ei ole vaimoa, rakastajaa tai edes mainittavia ystäviä. Mikä saa tämän amerikkalaisen antisankarin havahtumaan ja kääntämään elämänsä pyörät uuteen suuntaan?

Kirjoittaja Ron Mc Larty on kuusissakymmenissä oleva pitkän linjan näyttelijä, joka on vieraillut muun muassa televisiosarjoissa Sinkkuelämää, Kova laki sekä Amyn lailla. Mc Larty on kirjoittanut ja ohjannut useita omia näytelmiään, mutta varsinaiselle kirjailijanuralleen hän sai nostetta vasta Stephen Kingin kehuttua häntä kolumnissaan.

Suunta hakusessa

Tarina alussa päähenkilö, antisankari Smithy Ide on täysin hukassa. Hän kuluttaa elämänsä tupakoiden ja juopotellen, eikä päiviin sitten muuta mahdukaan. Tärkeimmät läheiset ovat omat vanhemmat, joiden kanssa hän jakaa kauan sitten kadonneen sisarensa kipeän muiston. Smithy kuvaa itseään armottomasti: ”Vaikka poikavuosieni elämässä ei ollut mitään tarkkaa suunnitelmaa tai johdonmukaista toimintamallia, olin kuitenkin omalla vähäpätöisellä tavallani mukana tässä maailmassa. Osa kokonaisuutta. Nykyisin mitään ei enää tapahdu. Totesin vain jossain vaiheessa, että televisio, olut ja suolarinkelit ovat helpompi vaihtoehto.”

Smithyn pysähtynyt elämä kääntyy ylösalaisin odottamattoman tragedian seurauksena, ja muistot, sattuma sekä silkka humalatila sysäävät Smithyn polkupyörän selkään kadonneen sisarensa perässä. Taival taittuu paahtavassa auringossa, tähtitaivaan alla ja lumimyrskyssä. Smithy joutuu auton töytäisemäksi, hänet hakataan, häntä uhataan aseella, ja epäillään vuoroin kodittomaksi alkoholistiksi, lasten hyväksikäyttäjäksi tai onnenonkijaksi. Mutta Smithyä myös autetaan, kun hän tarvitsee apua, ja hän saa kokea todellista välittämistä.

Polkupyörällä ajamisen taito on vähäeleinen, mutta vetoava tarina tavallisen miehen matkasta Amerikan halki kohti omia muistoja, kertomus pyrkimyksestä ottaa oma elämä haltuun. Kerronta kulkee vuorotellen nykyisyydessä ja menneisyydessä. Matkan myötä punoutuu auki tarina Smithyn lapsuudesta ja aikuisuuden varhaisvuosista, hänen perheestään ja sisaren sairaudesta, omasta kasvusta sekä rakkaudesta. Poljettujen kilometrien myötä Smithy kohtaa vanhat traumansa, ja vapautuu samalla alkoholista ja liikakiloistaan. Matkan päätepisteessä Smithy tuntee viimein itsensä valmiiksi uskaltautumaan myös ihmissuhteiden ja rakkauden ylä- ja alamäkiin.