McCall Smith, Alexander  Onni ja siniset kengät

Rakastetun Mma Ramotswen viisaus joutuu koetukselle, kun vastassa ovat noituusepäilyt ja onnen arvoitus.

Mma Ramotswe on vihdoinkin onnellisesti naimisissa Rra Matekonin kanssa ja valmistautuu viettämään rauhaisaa avioelämää. Naisten etsivätoimisto numero 1:llä on kuitenkin kädet täynnä töitä. Paikallisen luonnonsuojelualueen johtaja pyytää Mma Ramotswea apuun, koska tunnelma työntekijöiden keskuudessa on käynyt omituiseksi. Syyksi epäillään noituutta - tai jotain vieläkin pahempaa.

Kiireiden keskellä rouvaa mietityttävät myös filosofiset kysymykset. Onko oikein kokea onnea niin pienistä asioista kuin uusista sinisistä kengistä, palasta hyvää kakkua tai Kalaharin yllä hehkuvasta punaisesta auringonlaskusta?

Leppoisaa luettavaa                               

Autere, Terttu   Kirjepostia

Iloluontoinen aserssorska Ramstedt. Jenny, Alisa Ramstedtin vastikään kaupunkiin muuttanut piika. Neiti Signe Hammar, Onnen antimia lukeva vanhapiika rouva Ramstedtin alakerrasta. Sonja Orell, tyttökoululainen joka kihlautuu ihanan maisteri Martti Fagerin kanssa. Agatha Pärssinen, tyttökoulun tomera johtajatar ja Alisa Ramstedtin täti. Maikki Holm, lukiolainen joka antaa piupaut avioliitolle ja perheelle. Valma Lahtinen, tehtaan konttoristi ja isännöitsijä Bruno Holmin rakastajatar. Ja posteljooni Fager - mies! - joka kantaa laukussaan salaperäisiä kirjeitä rouva Ramstedtille.

Eräässä sisämaan pikkukaupungissa eletään yhtä syyskuista päivää joskus 1900-luvun alussa. Kodikkailla kaduilla kahisevat keltaiset lehdet, rouvasväenyhditys puuhaa iltamia ja tyttökoululaiset käyvät Leivon konditoriassa syömässä leivoksia. Joku kapinoi, joku topakoituu, joku antaa aihetta juoruihin. Mutta kaupungin sielu ja sydän on Alisa Ramstedt - ja hänen kutkuttava kirjeystävänsä.

Hämeenlinnalaisen Terttu Autereen esikoisromaani on täynnä lämmintä tunnelmaa, väriä, ihmiskohtaloita, hennosti versovaa naisnäkökulmaa, orastavaa aikakauden muutosta. Viihdyttävä matka isoäidin aikaan.

Hauska kirja naisten maailmasta, kurkistus menneeseen maailmaan.  

Enni Mustonen; Järjen ja tunteen tarinoita  toinen romaani

Lahjakkaat nuoret naiset ponnistelevat sortovuosien kuohuvassa Helsingissä. Kiitetyn historiallisen sarjan toinen romaani

6 cd-levyä, yhteensä noin 7 tuntia 30 min

Leppoisaa kuunneltavaa sukkia neuloessa!